Uitvaartcentrum

Noorderhof, het Leeuwarder Uitvaartcentrum, onderscheidt zich door z’n bijzondere sfeer, rust en ruimtes en is voor een ieder beschikbaar, ongeacht religieuze of culturele achtergrond.

Noorderhof bestaat uit twee losstaande panden met een witte “ ingangsstraat” tussen beide gebouwdelen. Het rechter deel is in z’n geheel bestemd voor de uitvaartplechtigheid. De familie wordt ontvangen in de familiekamer, de gasten in de royale, lichte ontvangsthal. De aula, die ruim 11 meter hoog is met 96 kleine raampjes rondom, biedt een ingetogen en rustige sfeer. De ruimte is voor zowel een intiem afscheid in kleine kring als voor een grote plechtigheid geschikt.
Het gebruik van de aula is niet aan een tijdslimiet gebonden. Het uitvaartcentrum staat een dagdeel ter beschikking van de familie. Het laatste afscheid kan in alle rust en dus zonder enige tijdsdruk plaatsvinden.
Na afloop van of eventueel voorafgaand aan de plechtigheid is er in de tuinzaal gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Verder beschikt het centrum over vijf royale kamers waar overledenen kunnen worden opgebaard. De familie krijgt de beschikking over een sleutel van het opbaarcentrum en kan zonder tussenkomst van ons op een voor hen geschikt moment hun dierbare bezoeken.

Noorderhof leent zich door z’n bijzondere sfeer, ruimtes en akoestiek van de aula bij uitstek ook voor culturele activiteiten, te denken valt aan kleine concerten en eendaagse exposities.

Noorderhof ligt op loopafstand van de grootste Leeuwarder begraafplaats, de Noorderbegraafplaats, en is te vinden aan de Sem Dresdenstraat 6 in Leeuwarden.