Uitvaartcentrum

_

Uitvaartverzorger
aan het woord

“Naast heel veel blijde gebeurtenissen loopt de dood als een rode draad door mijn leven en heb ik vaak afscheid moeten nemen van veel dierbaren. Die gebeurtenissen lieten mij inzien dat uitvaartverzorger zijn mijn roeping is. Wat een prachtig vak!”

– Peter Schwering, uitvaartverzorger bij Jelsumerhof –

Uitvaartcentrum Noorderhof

_

Ons uitvaartcentrum Noorderhof ligt op loopafstand van de grootste Leeuwarder begraafplaats, de Noorderbegraafplaats, en is te vinden aan de Sem Dresdenstraat 6 in Leeuwarden.

uitvaartcentrum noorderhof leeuwarden
_

Twee losstaande panden

Uitvaartcentrum Noorderhof bestaat uit twee losstaande panden met een ‘ingangsstraat’ tussen beide gebouwen. Het rechter pand is in zijn geheel bestemd voor uitvaartplechtigheden, hier bevindt zich onder andere de aula. Het linker pand heeft vijf rouwkamers. Iedere kamer heeft een andere afbeelding van het Friese landschap rondom Leeuwarden.

De aula van de Noorderhof is hoog, heeft 96 kleine raampjes en een prachtige akoestiek. Dat geeft een ingetogen, rustige sfeer. Hier voelt zowel een intiem als een groter afscheid goed. Daarnaast staat de aula een dagdeel ter beschikking aan de familie; een afscheid is dus niet gebonden aan een tijdslimiet.

  • Aula
  • Vijf rouwkamers
  • Tuinzaal
  • 24-uurssysteem
_

De aula

De aula is onlangs uitgerust met een nieuw camerasysteem waarmee vanuit 6 cameraposities opnames van de afscheidsdienst kunnen worden gemaakt. Zo kunt u de plechtigheid altijd terugzien. Bovendien kan de dienst nu met een livestream nóg beter op afstand worden gevolgd. Ook het muzieksysteem is geheel vernieuwd. De aula beschikt tevens over een piano en orgel.

In de Tuinzaal, die voorzien is van veelkleurige stoelen, is voorafgaand of na afloop van de uitvaart gelegenheid elkaar te ontmoeten. Ook kan de Tuinzaal gebruikt worden voor een informeel samenzijn waarbij gelijktijdig ook de plechtigheid plaatsvindt. Op het nieuwe terras zijn picknicktafels geplaatst, zodat je op een mooie dag buiten met elkaar kunt samenzijn voorafgaand of na een uitvaartplechtigheid.

  • Orgel/piano aanwezig
  • Catering is maatwerk
  • Livestream/opname is mogelijk
  • Ruime condoleanceruimte/familiekamer
aula uitvaartcentrum noorderhof leeuwarden