Plechtigheden

aula
De aula is bijzonder. Door o.a. de hoogte en de lichtval heeft deze een sacrale uitstraling, een eigen besloten intieme sfeer en een heel goede akoestiek. De aula kan zowel voor kleine als grote groepen worden gebruikt en is zowel voor begrafenis- als crematieplechtigheden geschikt.

geen tijdsdruk
Het gebruik van de aula is niet aan een tijdslimiet gebonden. Het uitvaartcentrum staat een dagdeel ter beschikking van de familie. Het afscheid kan in alle rust en dus zonder enige tijdsdruk plaatsvinden.

muziek
Naast het afspelen van muziek biedt Noorderhof ook de mogelijkheid om muziekstukken live ten gehore te laten brengen op orgel of vleugel. De plechtigheid kan op cd worden opgenomen. Er is ringleiding aanwezig, zodat ook slechthorenden de plechtigheid goed kunnen volgen.

familiekamer
De naaste familie kan voorafgaand aan de plechtigheid afzonderlijk worden ontvangen in de familiekamer. Hier is plaats voor het naaste gezin en betrokkenen tot ca. 15 personen. De belangstellenden worden apart van de naaste familie ontvangen in de ontvangsthal. In deze ruimte kan voorafgaand aan de plechtigheid het condoleanceregister getekend worden.

lopend naar begraafplaats
Vindt de begraving op de Noorderbegraafplaats plaats dan kan vanuit de aula naar het graf worden gelopen. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van een rouwauto maar van een rijdende baar.