Opbaren

Afscheid nemen doet ieder op z’n eigen wijze; heel persoonlijk. Voor de rouwverwerking is het belangrijk dat op een goede wijze afscheid genomen kan worden van een dierbare. Uitvaartcentrum Noorderhof wil door een goede accommodatie te bieden hieraan een bijdrage leveren. Zij beschikt hiervoor over vijf royale kamers waar overledenen kunnen worden opgebaard. De hal van het opbaarcentrum met de hieraan grenzende kamers is stiltecentrum. Hier kan in de dagen tussen het moment van overlijden en de dag van de uitvaart op eigen wijze afscheid genomen worden. De familie krijgt in deze periode de beschikking over een sleutel van het opbaarcentrum en kan zonder tussenkomst van ons op een voor hen gewenst moment hun dierbare bezoeken.

licht
Boven de kamers zijn op het dak lichtscheppingen (koepels) geplaatst. Hierdoor komt er daglicht (noorderlicht) in de kamer. Verder brandt er in de kamer altijd een klein, in de wand ingebouwd, ledlampje. Ook ’s nachts is het in de kamer dus nooit helemaal donker.

persoonlijk inrichten
De kamers zijn qua inrichting en kleurstelling rustig gehouden, waardoor een persoonlijke sfeer eenvoudig te creëren is, bijvoorbeeld door een (eigen gemaakt) schilderij, foto’s etc. neer te zetten. Hiervoor zijn standaards aanwezig evenals dat voor de bloemen het geval is.