Culturele activiteiten

Noorderhof met z’n royale ontvangsthal, de bijzondere aula en de fraaie tuinzaal leent zich bij uitstek ook heel goed voor het houden van kleinschalige culturele activiteiten.

In de royale en lichte hal kunnen de gasten ontvangen worden, maar is ook zeer geschikt voor het houden van eendaagse exposities, bijvoorbeeld van sculpturen. De ruimte leent zich dan ook goed voor het recipiëren ter gelegenheid van de opening van een expositie of bijzonder concert.

De aula (de toren) is bijzonder door z’n hoogte van 11 meter, de 96 raampjes, z’n vierkante vorm en de ommegang rondom. Er is een intieme sfeer te creëren. En nog belangrijker wellicht, de akoestiek is heel goed. Dit maakt  dat de ruimte erg geschikt is voor het houden van kleinschalige concerten. En in de ruimte is zowel een orgel als een vleugel (Ibach) aanwezig.
Maar ook leent de ruimte zich voor het opvoeren van voorstellingen, waarbij de zaal dan het podium vormt en het publiek in de ommegang plaatsneemt.

De tuinkamer met glazen pui en uitzicht op de tuin is na afloop een prima plek om nog even na te praten. Uiteraard kan van de uitgebreide cateringmogelijkheden gebruik worden gemaakt.
Kortom, Noorderhof heeft alle voorzieningen beschikbaar die nodig zijn voor het organiseren van een geslaagd cultureel evenement.